İmplant Diş Tedavisi

İmplant Diş Tedavisi

İmplant Diş Tedavisi

İmplant kullanımı, birkaç istisna dışında herkesin kullanabileceği başarılı bir tedavidir. İmplant tedavisi için yeterli kemik kalınlığına, yüksekliğine ve kalitesine sahip olan herkesin genel sağlıkları değerlendirilerek implant yapılabilir.  Bir kişinin yeterli kemik dokusuna sahip olup olmadığı birkaç faktöre bağlıdır.

 

İmplant Diş Kimler İçin Uygundur?

 

İmplant tedavisinin yapılabilmesi için öncelikle dişin eksik olması gerekir. Eksik diş veya kemik kütlesi kaybı yoksa implant uygulamasına gerek yoktur. İmplant tedavisi yapılırken kemik yapısı da çok önemlidir.

 

Kemik yapısı implant tedavisi uygun vidaları yerleştirecek şekilde planlanmalıdır. Bunu kabul etmezseniz implant tedavisi yapılamaz. Bunun dışında implant dişler için yaş sınırı yoktur. Ancak kemik gelişimi henüz tamamlanmamış ergenler ve çocuklar için implant tedavisi uygun değildir

 

İmplant Diş Faydaları Nelerdir?

 

İmplant tedavisi dişler desteklenmeden gerçekleştirilir, bu nedenle diğer dişlere zarar verme endişesine gerek yoktur. Doğal diş görünümüne sahiptir ve hastanın ağız veya diş yapısına herhangi bir zarar vermez. Kanal, köprü gibi diğer tedaviler diş yapısının bozulmasına bağlı olarak optik bozulmaya neden olur ancak bu yöntemde bu tür sorunlar yaşanmaz.

 

Tedaviden sonra dişlerin temizlenmesi kolaydır. Dental implantlar diğer dişler gibi temizlenebilir. Konuşma, gülme gibi günlük aktivitelerinizi kısıtlamadan günlük hayatınızı rahatça geçirebilirsiniz

 

İmplant Diş Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

  • Diş implantları cerrahi bir müdahaledir.
  • Ameliyat için sedasyon planlanıyorsa ameliyattan 6 saat önce yemek ve su tüketmeyin.
  • Penisiline alerjiniz olduğunu biliyorsanız, diş hekiminize söyleyiniz.
  • Ameliyattan bir gün önce alkol almamaya çalışın, anestezinin etkisini etkileyebilir.

 

İmplant Diş Tedavisi Kaç Aşamadan Oluşur?

 

Öncelikle implant tedavisi gören hastanın genel muayenesini yapıyoruz. Çünkü bu implantın yerleştirildiği hastanın genel sağlığı implantı doğrudan etkiler. Bu hastalar implant tasarımına uygunsa artık implantların nereye yerleştirileceğine karar verme zamanıdır.

 

Bu, hastanın buna uygun olup olmadığını belirlemek için panoramik radyografi veya tomografi kullanılarak sözlü bir muayene ile yapılır. Daha sonra hastaya bu tedavi sunulur. İmplant bölgesindeki kemik, yumuşak doku ve eksik diş miktarı uygulanan tedaviye göre değişiklik gösterecektir.

 

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

 

Öncelikle hastanın cerrahi ve ortodontik tedaviye ihtiyacı yoksa diş eti sağlığı eski haline getirilir ve diş eti seviyeleri ayarlanır. Diş rengi, pozisyonu, boyutu ve şeklindeki değişiklikler; zirkonyum, seramik, tam seramik veya tek plaka seramik uygulamaları için beyazlatma işlemi değiştirilebilir.  Tüm bu faktörlerin birleştirilmesi, doktorun laboratuvar ortamında bireysel diş dizilimini ve gülümseme şeklini gösteren bir ön çalışma yapmasına olanak tanır.

Günümüzde bilgisayar destekli gülüş tasarımı sayesinde tedaviye başlamadan önce kendi dişlerinizi görerek yeni gülüşünüzün nasıl olacağını görebilirsiniz. Bu işlemden sonra hastanın bu süreçteki beklenti ve istekleri göz önünde bulundurularak, hastanın yüz yapısına en uygun gülüş tasarlanır

 

Gülüş Tasarımı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

 

Diş hekiminin birincil görevi, her hastanın ihtiyaçlarını doğru bir şekilde değerlendirmek, çalışma alanını göz önünde bulundurmak ve en uygun tedavi planını oluşturmaktır.

Genellikle estetik diş hekimliği gülüş tasarımı prosedürleri kullanılmaktadır.

 

  • Gülümsemedeki tüm çizgileri belirler ve dişlerin boylarına müdahale eder.

 

  • Çatlak dişler için ortodontik veya andezit uygulamalar oluşturma sağlar.

 

  • Dişeti çekilmesi veya hastalığı için periodontal tedavi kullanımı gerçekleşir.

 

  • İstenilen diş rengi seviyesine ulaşmak için bir beyazlatma işlemi gerçekleştirin.
  • Porselen, zirkonyum veya lamine diş kaplama uygulamaları yapılır.

 

Gülüş Tasarımı Tedavi Fiyatları

 

Gülüş tasarımı, herkese eşit olarak uygulanan standart bir ağız ve diş sağlığı tedavisi değildir. Bu nedenle Gülümseme teması için belirlenmiş bir fiyat yoktur. Hastalara uygulanan tedavi protokolüne göre özel fiyatlandırma yapılmaktadır.

 

Gülüş tasarımı tedavi fiyatları, hastaya yapılan işlemlerin sayısı ve çeşidine, bu işlemleri gerçekleştirmek için kullanılan teknik araçlara, diş hekiminin tecrübesine ve dişe uygulanan tedaviye göre değişiklik gösterebilir.

 

Zirkonyum Kaplama Nasıl Uygulanır?

Dişlerin metal destekli kaplamalar gibi biraz tıraş edilmesi, ardından ağız yapısına uygun bir kaşıkla zirkonyum kaplama özel ölçüler alınarak diş etlerinin daha sağlıklı hale getirilmesini içerir. Zirkonyum diş kaplaması yapılırken kişinin diş rengi yapılacak kaplama ile aynı renkte olmalıdır. Bu nedenle bireysel dişlerin rengine uygun zirkon kaplamalar laboratuvar ortamında hazırlanır. Bu işlemlerden sonra porselen yapı kaplamanın üstü için hazırdır. Özel yapıştırıcı ile uygulama hazırlanan kaplamanın dişe tam oturmasını sağlar.

 

Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?

 

Son derece şeffaf zirkonyum kaplama, dişlerin doğal görünümüne katkıda bulunur. Sağlıklı dişlerin mine yapısının ışığa tamamen şeffaf olduğu göz önüne alındığında, zirkonyum kaplamalar arzu edilen dişlerin elde edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Klasik porselen kaplamalardaki metal genellikle dişlerde opak bir görünüm oluşturarak cansız, yapay görünümlü dişlere neden olur. Zirkonyum diş kaplaması cansız, yapay bir görüntü oluşmasını engeller ve daha doğal bir diş oluşturur. Dişlerinizin donuk görünümünden tamamen kurtulmanıza yardımcı olur.

 

Dişlerin ve doğal diş yapısının doğal görünümünü sağlar. Estetik açıdan hoş bir gülümseme oluşturur ve daha sağlıklı diş etlerine katkıda bulunur. Zirkonyum diş kaplama, diş eti ile uyumlu olduğu için metal destekli bir uygulama değildir.

 

Ayrıca zirkonyum kaplama metal alerjisi olan kişiler için oldukça etkili bir alternatif çözümdür. Uygulama sonrasında kişide sıcak veya soğuk yiyeceklere karşı hassasiyet oluşmaz. Bu kaplama ayrıca tütün, çay ve kahve gibi çeşitli kaynaklardan kaynaklanan diş renklenmelerini de en aza indirir.

 

Zirkonyum Kaplama Kimler için Uygundur?

 

Zirkonyum kaplamaya yaş vermek yanlış olur. Bununla birlikte, tıp uzmanları hastaların 18 yaşında veya daha büyük olmasını önermektedir. Çünkü bu yaş civarında büyüme evresi sona erer ve kaplama işlemi için çene kemiğinin büyümesi durmalıdır. Yani zirkonyum diş kaplamaları büyüme çağında olan kişilere önerilmemektedir

 

Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun mu?

 

Zirkonyum kaplama dişlere sahip kişilerden gelen yorumlar genelde iyidir. Çoğu kullanıcı uygulamadan oldukça memnundur. Ayrıca, diş telleri yerine de bu uygulamanın yapılabilmesi mümkündür.

 

Zirkonyum Kaplama Sırasında Ağrı Olur mu?

 

Zirkonyum kaplama işlemi sırasında olası aşırı duyarlılığı önlemek için ameliyat lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Hasta ağrı hissetmez. Traşlı dişlere zirkonyum kaplama uygulanır ve aynı zamanda tıraş sonuna kadar hassasiyeti önlemek için geçici bir protez yerleştirilir, bu nedenle işlem sırasında veya sonrasında ağrı olmaz.

 

Zirkonyum Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?

 

Zirkonyum kaplama uygulanabilmesi için laboratuvar ortamında işlem 4-5 gün sürmektedir. Ayrıca dişlerin kesilmesi, ölçü alınması, gerekli planlama, ağız ve diş numunesi uygulaması ve diş hekimi tarafından yapılan yapıştırma işlemi işe dâhil edildiğinde yaklaşık bir hafta sürer.

 

4 Beğen