Alerji testi cilt üzerinde ve kan tahlili yoluyla iki türlü yapılır. Cilt Üzerine uygulanan Prick testi ile 20-30 çeşit alerjen madde testi yapılabilir. Alerjisi bulunan hastanın cildi üzerinde hafif bir kesik atılır ve solüsyon halinde hazırlanmış alerjen madde 1-2 damla şeklinde uygulanır. 30 dakika sonra kızarıklık meydana geliyorsa alerjen madde belirlenmiş olur. Kan tahlilleri ise en etkili sonuç veren alerjen testlerindendir.
Alerji Testi Nedir?
Alerjik hastalıkların tanı konulmasında ve tedavi sürecinde oldukça önemli olan alerji testi aynı zamanda tanının doğrulanması ve hangi sebeplerden kaynaklandığının öğrenilmesi konusunda da yardımcı olurlar.
Alerji Testleri Neden Yapılır?
Alerjinin nedenine ulaşabilmek için alerji testleri oldukça önemlidir. Şikayetlere göre hangi alerji testinin yapılacağını ise doktor karar vermektedir. Alerji testleri kişilerin duyarlılıklarını ortaya çıkarır ancak tanı konulabilmesi için sonuçları mutlaka doktorun görmesi gerekir.
Alerji Testi Öncesi Bilinmesi Gerekenler
Öncelikle şunun bilinmesi gerekir ki açlık ve tokluk alerji testi için önemli değildir. Ancak kullanılmakta olan öksürük ve soğuk algınlığı ilaçlarının testleri etkilemesinden dolayı en az 7 gün öncesinden bırakılmasında yarar vardır. Bir kaşık bile olsa alınan Bu ilaçlar alerji testlerini önemli ölçüde etkilemektedir.
Alerji Testi Ne Zaman Yapılır?
3 yaşından sonra yapılan alerji testleri genellikle güvenli sonuçlar verir. Bu yüzden 3 yaşın altında yapılan alerji testleri için doğruluk Payı olduğu söylenemez. Yetişkinlerde ise en doğru sonucu almak için kullanılmakta olan ilaçların kesilmesinden 7 gün sonra yapılırsa sağlıklı sonuçlar alınabilir.
Alerji Testi Fiyatları
Yapılan işlemlere göre alerji testi fiyatları değişmektedir. Bazen bizden fazla test yapılmak durumunda kalınabilir. Deri üzerinde yapılan testten sonra Ayrıca kan tahlili de gerekebilir. Her iki testten de başarılı sonuç alınmadığı durumlarda ilaç testi de gerekebilir. Dolayısıyla fiyatlar kişiye göre belirlenmektedir.
Check up Nedir?
Temel sağlık kontrolü anlamına gelen check up hiçbir belirti vermeyen hastalıkların veya Sinsice ilerleyen sağlık sorunlarının ortaya çıkarılmasında büyük rol oynar. Koruyucu hekimlik çalışmalarından olan check up son derece önemlidir.
Check up Neleri Kapsar?
Check up kontrollerinin içerisinde tansiyondan ateşe, kalp hızından solunum hızına kadar pek çok takip yapılır. Kan bir idrar örneği alınarak birçok hastalığın tespiti sağlanabilir. Ayrıca istenecek bazı tahlillerle de birçok hekimin hastayı izlemesi ve takip etmesi sağlanabilir.
Check up Nasıl Yapılır?
Öncelikle check–up için bir randevu alınmalıdır. Check-up ‘tan sorumlu olan doktor bir dizi muayene ve tahliller yapacaktır. Kullandığınız ilaç ve geçirdiğiniz hastalıklarla ilgili birtakım sorular soracak ve kesilmesi ya da başlanması gereken ilaçlarla ilgili bilgiler verecektir. Check up için aç karna gidilir. Süresi içeriğine göre değişir.
Check up Ne Kadar Sürer?
Kapsamına göre değişmekle birlikte check-up programları yaklaşık olarak 2 veya 3 saat aralığında sürer.
Check up Neden Yaptırmalısınız?
Gizli kalmış ve ileride hastalığa yol açabilecek sağlık sorunlarının saptanması ve önleyici tedbirlerin alınması amacıyla mutlaka check–up yaptırmalıdır.
Cinsel Yolla Hastalıklar Nasıl Bulaşır?
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar cinsel temas esnasında semen ve vajinal sıvılar yoluyla bulaşıyor. Bu hastalıkların kimileri tüm vücuda yayılabiliyor.
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?
Aslında 50’den fazla cinsel Yolla bulaşan hastalık bulunsa da en yaygın olanlar arasında kasık biti, kasık mantarı, HPV, genital uçuk, vajinit, genital siğil, Sifiliz veya frengi, bel soğukluğu, AIDS, klamidya, trikomanas sayılabilir.
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Belirtileri Nelerdir?
Çoğunlukla peniste akıntı, idrar yaparken yanma, ağrı, sık idrara çıkma, cinsel bölgede siğil, uçuk, yara, kasıklarda şişme ya da beze oluşumu yaygın cinsel yolla bulaşan hastalıklar belirtileri arasındadır.
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yolları Nelerdir?
- Tek partnerli bir cinsel ilişki yaşamak
- HPV ve Hepatit gibi hastalıklara karşı aşı yaptırmak
- Cinsel ilişki esnasında prezervatif kullanmak
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Tedavileri Nelerdir?
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar mutlaka tedavi edilmelidir. Tedavisi de hastalık etkeni olan mikroorganizmalara göre değişmektedir. Birçoğu antibiyotikle tedavi edilebiliyor. AIDS ve HIV için ise hala belli bir tedavi yöntemi yoktur.